Wat Is affiliate marketing precies?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf (de adverteerder) een partner (de publisher) beloont voor het genereren van verkeer, leads of verkopen via de marketinginspanningen van die partner. Dit gebeurt meestal op basis van een commissie.

Publisher

Als publisher promoot je de producten of diensten van een adverteerder op je eigen platform, zoals een blog, website of social media kanaal.

 Elke keer dat een bezoeker via jouw unieke affiliate link een actie onderneemt (zoals een aankoop of inschrijving), ontvang je een commissie. Het is een manier om inkomsten te genereren uit je content zonder zelf producten te verkopen.

Adverteerder

Als adverteerder stel je je producten of diensten beschikbaar voor promotie door publishers. Je betaalt alleen voor daadwerkelijke resultaten, zoals een verkoop, lead of klik. 

Dit maakt affiliate marketing een kosteneffectieve manier om je bereik te vergroten en nieuwe klanten te werven zonder het risico van vooraf betaalde advertentiekosten.

Voordelen van affiliate marketing

1. Kosten-efficiëntie

Je betaalt als adverteerder alleen voor daadwerkelijke resultaten, wat het een van de meest kosteneffectieve marketingstrategieën maakt.

2. Breed Bereik

Door samen te werken met diverse publishers, kun je verschillende doelgroepen bereiken en je online aanwezigheid vergroten.

3. Verhoogde SEO

Backlinks van affiliates kunnen potentieel je website's zoekmachine ranking verbeteren, wat leidt tot meer organisch verkeer.

4. Passief inkomen

Voor publishers is affiliate marekting een mooie tool om content te monetizen. Er komt geen klantenservice aan te pas en elke sale kan op elk moment gebeuren. Behalve het maken van de content is het relatief passief.

Zij gingen je voor

Alle cases

Andere Strategie diensten

Affiliate Marketing Strategie

Affiliate marketing is een prachtig middel om als website eigenaar inkomsten te genereren, maar ook om als merk nieuwe doelgroepen te bereiken. Wij helpen adverteerders & publishers met de juiste affiliate strategie.
Lees meer

Bedrijfsnaam

Een pakkende en krachtige bedrijfsnaam verzinnen is een lastig onderdeel van ondernemen. Het is je eerste indruk en wij zorgen dat deze telt.
Lees meer

Content Strategie

Met de opkomst van AI is er content in overvloed. Dus hoe scheidt je online het kaf van het koren? Met onze content strategieën kijken wij naar de beste manier om content te creëren die past bij jouw doelgroep, expertise en aanzet tot actie.
Lees meer

Social Media Strategie

Sociale media is meer dan alleen aanwezig zijn; het gaat om engagement en groei. We ontwikkelen strategieën die authentieke verbindingen maken, je merk versterken en zorgen voor blijvende groei.
Lees meer

Andere diensten