wordpress-beveiligen

Waarom is WordPress beveiliging zo belangrijk

WordPress is een belangrijk doelwit van hackers. Mede omdat het een wereldwijd geaccepteerd CMS is, maar ook omdat veel gebruikers de beveiliging niet serieus nemen.

Omdat het een open-source platform is, betekent dit dat de code voor iedereen beschikbaar is. In de meeste gevallen zorgt dit juist voor veel beveiligingsupdates. Echter zorgt het ook voor gevaren als de website eigenaar hier niets mee doet. De hackers gaan meestal op zoek naar verouderde WordPress-installaties op zoek.

Webfresh kan je ondersteunen door regelmatig deze updates uit te voeren en juist een proactieve benadering van beveiliging te hanteren.

Hoe voorkomen wij WordPress hacks

Door onze expertise en ervaring weten we inmiddels hoe we goed om moeten gaan met het beschermen van een WordPress website. Besluit je met ons aan de slag te gaan? Dan zou een stappenplan er als volgt uit kunnen zien:

1. Analyse van de website

We analyseren de inhoud van je website en de server en prioriteren een lijst met aanbevelingen

2. Firewall & Malware

Voordat we de juiste beveiliging gaan inrichten, willen we eerst zeker weten dat de website helemaal vrij is van schadelijke code.

3. Maatregelen treffen

We nemen actie middels de lijst met aanbevelingen. Dit kan zijn middels opgeschaalde beveiliging of het opschonen of vervangen van plugins of functionaliteit.

4. Updates en Patches

We houden uw thema en plugins up-to-date zodat beveiligingslekken snel verholpen worden.

5. Monitoring en Back-ups

We gaan juiste monitoring inrichten om te zorgen dat de beveiliging van de WordPress-website optimaal is. Mocht het toch voorkomen dat er een beveiligingsincident is, kunnen we altijd gebruikmaken van een recent herstelpunt.
Waarom je website beveiligen