Webfresh plugin - SRA nieuwsbank

Een van onze klanten in de accountancy; MB Accountants, is onderdeel van SRA. SRA is een netwerkorganisatie van 375 zelfstandige accountantskantoren met 900 vestigingen in Nederland.

MB Accountants heeft een abonnement op de nieuwsbank van SRA. Waar wekelijks artikelen op gepubliceerd worden. De vraag van MB Accountants was om de artikelen van SRA in eigen huisstijl en format op de WordPress website te krijgen.

Omdat een standaard oplossing ontbrak, hebben wij voor MB Accountants een WordPress plugin geschreven die dagelijks de SRA-artikelen ophaalt uit de API, controleert of het geen duplicaat is en deze vervolgens geheel volgens eigen huisstijl publiceert.

mb-accountants-post

Waarom API en geen RSS?

SRA bied haar leden 2 opties: RSS feed & een API verbinding. De RSS feed bevatte onvoldoende informatie om het naar de wens te krijgen van MB acountants. Vandaar dat we gebruik moeten maken van de API zodat we het geheel naar wensen kunnen inregelen

Automatisch ophalen

De WordPress plugin is zo geschreven dat het automatisch nieuwe artikelen ophaalt op een interval (bijvoorbeeld elke 12  of 24 uur). Op deze manier hoeft de klant zo min mogelijk zelf te doen.

Duplicaat check

Naast het automatisch ophalen kijken we natuurlijk of het artikel al bestaat. Dit doen we door een unieke identifier.

Sorteren

De plugin is zo geschreven dat het laatste artikel ook de nieuwste datum heeft. Dit zorgt ervoor dat deze altijd het meest recent is. 

Laat me je meer vertellen over dit project!

Dylan de Jonge
Mede-eigenaar & developer

SRA Nieuwsbank WordPress plugin

Benieuwd wat wij voor jouw kunnen betekenen?
Maak een afspraak